Szakmai filozófiám, tanulmányaim 

 Kornis Krisztina

gyógytornász-fizioterapeuta, Msc


Kornis Krisztina vagyok, gyógytornász-fizioterapeuta. Az egész életemet meghatározza a mozgás iránti lelkesedésem. Szerencsés ember vagyok, mert számtalan sportban kipróbálhattam magam gyerekkoromban és ezáltal a fizikai aktivitás a mindennapjaim részévé vált. Egyértelmű volt számomra, hogy gyógytornászként nemcsak a mozgás iránti elköteleződésemet tudom kifejezni, hanem az emberi test működése iránt kialakult  csillapíthatatlan tudásszomjamat is enyhíthetem, ha ezt a szakmát választom hivatásomnak. 

Ahogy gyógytornászként úgy sportolóként is elkötelezett vagyok a precíz, körültekintő, egyénközpontú munkastílus mellett és elengedhetetlennek tartom szakmai ismereteim folyamatos bővítését.

Mindenre kiterjedő állapotfelmérést követően, személyre szabott, adekvát terápiát alkalmazok.

Továbbképzéseken és szakmai konferenciákon való részvételeim mellett a friss nemzetközi kutatásokat is szorosan nyomon követem, lévén a Semmelweis Egyetem óraadó tanáraként  naprakész tudást szeretnék nyújtani a gyógytornász hallgatóknak.

Díjlovas versenyzőként, évtizedes saját tapasztalat alapján speciális mozgásterápiát dolgoztam ki lovas sportolók számára a jellegzetes sérülések megelőzésére és a hatékony rehabilitáció érdekében. A program komplexitása mellett lehetőséget biztosít más sportágakra való adaptálhatóságra, így focistáknak, teniszezőknek, síelőknek is ideális, de táncosok és footgolfosok is fordultak már hozzám segítségért. 

Pácienseim jelentős része hazánkban élő külföldi, így szolgáltatásaim angol nyelven is elérhetőek.

Tanulmányaim:

-Harvard Egyetem, Clinical Science Scholar Program - posztgraduális kutatásmódszertani program 2023-2024

-Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar - Gyógytornász Szakirány Bsc (2015) és Fizioterápia mesterképzési szak (Msc) (2023)

-Emory University (Atlanta, Georgia, USA) - SIMUVACTION, "A mesterséges intelligencia és az egészségügyi különbségek globális szinten" kurzus

-Medipol University Isztambul, Törökország (Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon)

-Artevelde University College Ghent, Belgium (International Course on Health Care Issues)

-Manuális medicina FDM Fascia Disztroziós Modell 1. 2. 

-Physio Vit Medical flossing therapy

-Almásy Mozgásakadémia Mummy Tummy Training (A rectus diastasis kezelése)

-Colorado-i Egyetem online kurzus (A sportolás tudományos háttere)

-Oriolus Med Academy (Acu-tape Kinesiology Taping Method)

-McKenzie A Institute International centre (Lumbális gerinc)

- Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága - Állkapocsízületi terápiaOlvassátok sok szeretettel a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által készített interjút, melyben a szakmám iránti kötődésemet is kifejezhettem: