Gyógytorna csomag cégeknek

2021.05.13

Komplex fizioterápiás csomagot kínálok cégeknek, a fájdalommentes munkavállalók és az ergonómikus munkakörnyezet jegyében. 

Az egészség, mint érték nem csak egyéni, de társadalmi szinten is egyre fontosabb kérdés. Tudjuk, hogy a vállalati siker egyik titka a hatékony munkavégzés, a teljesítőképes, aktív és motivált munkatárs. A rossz közérzet, kényelmetlen munkakörnyezet, a fájdalom, illetve egyéb testi tünetek visszatérő megjelenése csökkenti a kollégák hatékony munkavégzését, a munka eredményességét.

Egyre több munkaadó és HR szakember ismeri fel a munkavállalók egészségi állapota, a termelékenység, a munkahelyi morál és lojalitás közötti összefüggéseket. Az irodai munka jellegéből adódó statikus, monoton, illetve az egyoldalú terhelési hatások a koncentráció fokozott csökkentésén túl, komoly mozgásszervi veszélyekkel is járnak. Bizonyított tény, hogy a humán erőforrásával jól tervező munkaadó, a munkahelyi egészségfejlesztési programok bevezetésével jelentős előnyöket élvez a kevésbé tudatosan működő versenytársaival szemben.

A KK Physio kifejezetten cégek részére összeállított programjával az alábbiakban tud segítséget nyújtani:

1. KOMPLEX MOZGÁSSZERVI FELMÉRÉSEK

Általános, átfogó prevenciós szűrőprogram, melynek célja a mozgásminőség ellenőrzése, valamint a gerinc, ízületek, izomzat állapotának felmérése. A testet komplex egységben vizsgáljuk, a különböző problémák egymásra gyakorolt hatását is elemezzük, ok-okozati összefüggéseket tárunk fel, mely során az esetleges eltérések meghatározása, a fájdalom vagy diszfunkció okának meghatározása, illetve korrekciós kezelési terv készítése történik.  

A mozgásszervrendszert érintő eltérések komplex értékeléséhez a testet egészben, összefüggésekben kell vizsgálni
A mozgásszervrendszert érintő eltérések komplex értékeléséhez a testet egészben, összefüggésekben kell vizsgálni

2. TEMATIKUS MOZGÁSSZERVI FELMÉRÉSEK

Adott testtájat vagy egy konkrét ízületet vizsgál, meghatározható az anatómiai értékhez, fiziológiás állapothoz képest mért teljesítmény. A már meglévő panaszokat felméri, kivizsgálja, értékeli. A cél az adott terület/panasz viszonylag gyors, hiteles mérése, értékelése, a fiziológiástól való eltérés korrigálása, fejlesztése, rehabilitálása. 

A térdízület mozgásterjedelem mérése ízületi szögmérő segítségével
A térdízület mozgásterjedelem mérése ízületi szögmérő segítségével

3. MUNKAHELY ÉS KÖRNYEZET ERGONÓMIAI KOCKÁZATELEMZÉS

A munkavédelmi szempontú kockázatértékelés kiemelten fontos része az ergonómiai kockázatok becslése, amely egy ergonómiai program kezdő lépése is lehet. Javasoljuk elsősorban gyárak, gyártósorok vagy monoton munkavégzés esetén, legyen az akár egy irodai ülőmunka vagy szabadban végzett tevékenység. Felmérések segítségével kategorizáljuk a kockázatokat, amely alapján priorizálni tudjuk a feladatokat.  

4. ERGONÓMIAI OKTATÁS

Ergonómiai oktatást kínálok a munkavállalók számára, akár munkavédelmi oktatás keretein belül, akár tréning sorozat részeként. Ezen a résztvevők megismerhetik a helyes ülés, állás, emelés, cipelés metodikáját, gyakorlati tippeket kapnak a mozgásszervrendszert érintő problémák, helytelen terhelések elkerülésére és az egészség fenntartásának érdekében. A dolgozók aktív résztevevői a programnak.

 5. EGYÉNI KEZELÉSEK

Továbbá, rendszeres egyéni kezeléseket és kis létszámú csoportos tornát kínálunk a jól felszerelt és széleskörű eszközellátottsággal rendelkező tornatermünkben. 

Már meglévő panasz esetén egyénre szabott, specifikus kezelés ajánlott
Már meglévő panasz esetén egyénre szabott, specifikus kezelés ajánlott


SZOLGÁLTATÁSAIM MAGYAR ÉS ANGOL NYELVEN IS ELÉRHETŐEK

A céges csomagokról, kérem az info@kkphysio.hu e-mail címen érdeklődjenek.