Füredi Dóra

gyógytornász-fizioterapeuta, Msc.Füredi Dóra vagyok, foglalkozásom szerint gyógytornász-fizioterapeuta. Már a BSc tanulmányaim alatt kifejezett érdeklődéssel fordultam a gyermek fizioterápia felé. A diplomám megszerzése után pedig leginkább ezen a területen szerettem volna elhelyezkedni és folytatni a szakmai tudásom és tapasztalataim bővítését, így kezdtem neuromuszkuláris problémákkal, fejlődésbeli lemaradással rendelkező gyermekekkel foglalkozni. 

A gyermekek aktív tornái mellett, passzív és manuális technikák alkalmazásai is a terápiák gyakori részét képezik, valamint hidroterápiás foglalkozások vezetésében is gyakorlatra tehettem szert. Eddigi tapasztalataim és számos különböző adottságokkal rendelkező gyermekkel töltött terápiás foglalkozások után megerősödtem abban a hitemben, hogy ez az a terület, melyben a legtöbbet tudom nyújtani mind szakmailag, mind személyiségemből fakadóan a kis páciensek számára. Egyéni állapotfelmérés után komplex, tervszerűen felépített mozgásprogramot biztosítok a gyermekeknek, legyen szó akár korai fejlesztésről, izomtónus eloszlási zavarról vagy mozgásfejlődésbeli lemaradásról. Óvodáskorú gyermekeket is várok játékos mozgásfejlesztésre, akár iskolaelőkészítés a cél, akár tartásjavítás, de egyéni probémákat is kezelek, például mozgásszervi panaszokat vagy mozgásfejlődésbeli eltéréseket.  

Amennyiben korai fejlesztéssel vagy óvodáskorú gyermekek mozgásterápiájával kapcsolatos kérdésed van, írd meg, 48 órán belül válaszolunk: A jóga, mint szeretett mozgásformám, tinédzserkorom óta kísér és sokféle kipróbált sport után ez volt az első, melyben igazán megélhettem a mozgás szeretetét és a benne való elmélyülést. Meggyőződésem, hogy mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illő és számára legoptimálisabb mozgásformát, így történt velem is a jógával való megismerkedés során. Miután elkezdtem gyógytornásznak tanulni még inkább világossá váltak a jóga előnyei, az izomerő és a flexibilitás fejlesztésén túl megértettem pl. a lábboltozatra vagy a tudatos izomaktivációra és lazításra, valamint a testtudatra gyakorolt nagyszerű hatásait is. Korán megfogalmozódott bennem az a jövőbeli terv, hogy egyszer a gyógytorna keretein belül, egymást kiegészítve alkalmazhassam a jógát is. Jógaoktatói oklevelem megszerzésével még inkább elmélyülhettem a mozgásforma nyújtotta lehetőségekben, illetve egyre több betekintést nyertem filozófiájába és számos területébe, melyek tovább bővítették a gyógytornával való ötvözhetőségének tárházát. Sok szeretettel várok mindenkit a mozgásszervi jógaterápia órámon, ahol a jóga ászanákat, a légzést és a gyógytorna elemeit ötvözve segítem hozzá a jóga mozgásformájára nyitott vendégeimet a harmónikus mozgásminőség megtapasztalásához és a testtudat fejlesztéséhez. 

Amennyiben részletesebben olvasnál a mozgásszervi jógaterápiáról, kattints az alábbi fényképre: